Tomos 2016-11-15T14:47:47+00:00

Het verhaal van Tomos begint in het jaar 1954 aan de Adriatische kust op een steenworp afstand van de Middellandse zee. In 1960 worden de eerste Tomos bromfietsen in Nederland verkocht en vanaf 1966 tot nu worden Tomos bromfietsen gebouwd in de Nederlandse Tomos fabriek in het Gelderse Epe.

Nederland is altijd een bromfietsland bij uitstek geweest. In de gloriedagen van de bromfiets midden jaren zestig had ruim een derde van alle Nederlandse gezinnen een bromfiets, in totaal maar liefst 1,7 miljoen bromfietsen. Naast veel buitenlandse merken waren er niet minder dan 36 bromfietsfabrieken actief in ons kleine landje. Met het stijgen van de welvaart deed echter de auto steeds meer zijn intrede. De bromfiets werd ‘ingehaald’ door de auto waarna de ene na de andere bromfietsfabriek moest sluiten.

Sinds 2005 is Tomos de enige en laatste bromfietsfabriek in Nederland, welke nog volop in bedrijf is. Eén op de vijf verkochte brom-/snorfietsen in Nederland is een Tomos en de Tomos 25-Standaard snorfiets is zelfs al jaren de meest verkochte snorfiets van Nederland.

Klik hier voor de officiële Tomos website:

http://www.tomos.nl/